Duklu čeká první pražský souboj, na Julisku zavítají Klokani

22. 7. 2024 | Denis Freitas Lopes

Duklu čeká první pražský souboj, na Julisku zavítají Klokani

Na začátku sezóny přivítali fotbalisté Dukly na domácí půdě Viktorii Plzeň, kterou dokázali potrápit zejména ve druhé půli zápasu a nebýt smolného vlastního gólu, tak by utkání ještě pravděpodobně zdramatizovali. Tentokrát na jejich stadion zavítají z nedalekého Ďolíčku hráči Bohemians Praha. Odstartují tak sérii pražských derby, která nás tuto sezónu čekají.

Svěřenci Petra Rady zahájili sezónu porážkou, ale proti favoritovi ukázali zejména bojovnost. Zprvu se museli Pražané rozkoukat a na hřišti byla znát z jejich strany menší nervozita, která však postupně vyprchala. Ve druhé půli mohlo skvělých 4574 diváků sledovat vyrovnanou podívanou. Pramenila z toho i snižující branka. Za stavu 0:3 se o čestný zásah postaral odchovanec klubu Filip Špatenka, který po necelých dvou minutách pobytu na hřišti rozvlnil síť za zády brankáře Jedličky. Byla to pro něj vůbec první trefa v dresu Dukly a při svém debutu v nejvyšší soutěži se nemohl uvést lépe.

Sám trenér už pak ale nemohl být spokojený s inkasovanými góly. Západočeši udeřili ze dvou standartních situací. Šedesáti pětiletý kouč v pozápasovém rozhovoru hovořil hlavně o neubráněném rohu a vlastní brance. Do druhé půle nabádal své svěřence, aby byli odvážnější a nebáli se hrát. „Ve druhém poločase jsme měli šance a chtělo to jen větší důraz v zakončení ke vstřelení dalšího gólu“ - komentoval, co scházelo k zisku bodů. Na adresu soupeře podotkl, že se jedná o jednoho z nejkvalitnějších, který vůbec v lize je. Už bude muset mužstvo připravit na další výzvu, která se chystá na Julisku.

Klokani přivedli posily do útoku

Bohemians si přenesli slušnou formu z přípravy i do zahájení ligového ročníku. Do Ďolíčku zavítal Baník Ostrava. Klokani zvládli zlomit prokletí a po čtrnácti vzájemných střetnutích se radovali z výhry. Tu řídili Vojtěch Smrž a zkušený Robert Hrubý, který se trefoval už i v přípravných utkáních. Jak bylo v duelu vidět, tak jádro týmu z Vršovic zůstalo pospolu a zejména obrana má téměř stejnou podobu jako v závěru minulého ročníku.

Trenér Jaroslav Veselý mohl přivítat hlavně posily do útočných řad. Do Bohemky se vrátili záložník Aleš Čermák a vysoký útočník Yusuf, který si při svém obnoveném debutu připsal asistenci u prvního gólu. Na stejném postu posílil Klokany Václav Drchal a z Jablonce ještě dorazil Dominik Pleštil. Kádr tak oplývá možnostmi téměř do každé řady, i když reprezentační asistent avizoval, že by ještě rád přivítal posilu mezi tři tyče. V prvním zápase sezóny hájil brankoviště Michal Reichl, který z pěti střel, jež šly přímo na něj, propustil jedinou. Fanoušci Dukly si ho mohou pamatovat v dresu jejich oblíbeného klubu, když na Julisce hostoval z Hradce Králové. Teď se na ni vrátí jako soupeř.

Jeho tým se zde představí po pěti letech, kdy zápas skončil nerozhodně. Za hostující celek tehdy pálil Lukáš Hůlka, který je momentálně jedním z Klokanů, co navlékají kapitánskou pásku. Jak se oběma týmům povede tentokrát se dozvíme už tuto sobotu. Přijďte nás podpořit přímo na Julisku a buďte u prvního derby tohoto ligového ročníku. Utkání začíná ve 14:30.

Poslední vzájemný zápas

FK Dukla Praha – Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0), 3. 5. 2019

Branky: 68. Tetour - 83. Hůlka

Rozhodčí: Lerch – Vlček, Myška.

ŽK: Ostojič, González, Souček, Rada – Pokorný.
Návštěva: 2714.

Sestava Dukla: Rada – Ostojič, Bezpalec, Souček - Holík (76. Podaný), Hanousek, Tetour - Miloševič (90. Djuranovič), Holenda, González (64. Hadaščok) - Douděra. Trenér: Skuhravý.

Sestava Bohemians: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Dostál, Jindřišek (73. Vaníček), Vacek, Bartek (41. Vondra) - Reiter, Puškáč (57. Hilál), Záviška. Trenér: M. Hašek.

 

Fotogalerie


Partneři klubu