Dukláci mířící na hostování

18. 7. 2024 | Tisková zpráva

Dukláci mířící na hostování

Pětice hráčů prvního týmu Dukly Praha odchází na hostování do druholigových týmů. Cenné zkušenosti odchází sbírat brankář Daniel Spilka, obránce Jan Kozojed, záložník Jiří Hrubeš a útočníci Filip Lehký s Jakubem Hodkem.

Teprve dvacetiletý gólman Daniel Spilka v minulé sezóně výrazným dílem pomohl Slovanu Velvary až do postupové baráže ČFL, kde jeho tým podlehl rezervě Slavie Praha. Talentovaný Spilka bude v nadcházející sezóně hostovat v druholigové Vlašimi, kde bude pokračovat ve svém rozvoji pod vedením nového trenéra středočeského celku Aleše Majera, bývalého kouče dukelské rezervy.

Podobný osud čeká i Filipa Lehkého, nadaného útočníka, který také míří na výpůjčku do jedenáctitisícového města. Hráč, který na Julisku přišel ze Zlína v průběhu sezóny 2021/22, v minulé sezóně převážně nastupoval za dukelský B-tým, kde v 18 zápasech vstřelil devět branek. Třikrát nastoupil i za první tým a podílel se tak na návratu Dukly Praha do nejvyšší soutěže.

Jakub Hodek završuje trojici hráčů, která si ve Vlašimi zahraje v týmu trenéra Majera. Dvaadvacetiletý hrotový útočník v minulé sezóně zaujal během hostování v severočeském Varnsdorfu, když nastoupil k 20 zápasům a šestkrát rozvlnil síť soupeře.

Záložník Jiří Hrubeš střídal během ročníku 2023/24 starty za dukelský A-tým a rezervu, kde se ve 14 utkáních třikrát prosadil. Během letní přípravy se zapojil s týmem Chrudimi, za který bude v nové sezóně nastupovat v rámci Chance Národní Ligy.

Posledním dukelským hráčem, který odchází na hostování je Jan Kozojed, který v uplynulém roce hostoval ve Viktorii Žižkov. V druholigovém pražském týmu se mu dostalo solidního vytížení, nastoupil ve 23 utkáních a vstřelil dvě branky. S Viktorií zahájil letní přípravu, ale pro novou sezónou se Kozojed společně s Hrubešem přesune do Chrudimi.

Ať se vám daří, kluci!

 

Fotogalerie


Partneři klubu