Zahájení letní přípravy B-týmu FK Dukla Praha pod novým trenérským vedením

16. 7. 2024 | ing. Jiří Uldrich

Zahájení letní přípravy B-týmu FK Dukla Praha pod novým trenérským vedením

Dne 9. července 2024 zahájil přípravu nově složený B-tým FK Dukla Praha. Novým trenérským tandemem se po přesunu Aleše Majera do Vlašimi stala dvojice Michal Kolomazník, jako trenér B-týmu, a Zoran Šupič, jako asistent trenéra. Na prvním tréninku se hlásili hráči Gothard, Vácha, Babka, Bačinský, Bárta, Conte, Hübl, Jelínek, Káža, Kocman, Kolský, Kožený, Krejčí, Lopatář, Magdi, Mikeš, Müller, Pančev, Prior, Šelicha, Špírek, Uher a Valetík. Změny v kádru nejsou v průběhu přípravného období vyloučeny

V rámci letní přípravy plánuje B-tým sehrát přípravné zápasy s účastníky 3. ligy, a to:

17. července v Pardubicích s B-týmem FK Pardubice;
20. července v Roudnici s B- týmem FK Teplice;
24. července v Blšanech s FC Chomutov;
27. července v Blšanech s FK Mladá Boleslav B;
3. srpna v Kolíně s SK Sparta Kolín.

13. července sehrál rezervní tým FK DUKLA Praha první přípravný zápas v České Lípě s FK Arsenal Česká Lípa a zvítězil na hřišti s UMT povrchem 2:1, po poločase 2:0. Střelcem obou branek byl Jelínek.
Dukla nasadila do každého z obou poločasů rozdílnou jedenáctku hráčů.
První poločas odehrála v tomto složení:
Spilka – Kolský, Kocman, Bárta, Prior, Bačinský, Hudec, Atsuta, Uher, Jelínek, Moravec (K).
Do druhého poločasu nastoupila Dukla B v tomto složení:
Vácha – Valentík, Pančev, Šelicha, Špírek, Skoupil, Břeh, Babka, Hübl, Mikeš, Káža .
První poločas se odehrál za mírné převahy mladíků z pražské Julisky. Dukla se dostala do vedení ve 20. minutě brankou O. Jelínka po nedorozumění domácího brankáře Krále s obranou. Vedení pak navýšili dukláci ve 29. min. po akci Bárta - Uher – Jelínek, když Jelínek zakončoval z malého vápna do odkryté branky domácích po centrovaném míči od P. Uhera z pravého křídla.
Česká Lípa snížila po změně stran ve 48. minutě po stříleném přízemním centru z pravého křídla na malé vápno, kde se prosadil domácí Pajkrt. Ve druhé půli měli mírně navrch domácí, i přes to si Dukla vytvořila gólovou příležitost, v 88. min., když po přihrávce H. Hübla zakončoval z 10 metrů vedle domácí branky V. Babka.


 

Fotogalerie


Partneři klubu