Pro Duklu udělám vše, hlásí nová posila Doda

11. 7. 2024 | Klub

Pro Duklu udělám vše, hlásí nová posila Doda

Krajní obránce Masimiliano Doda se stává čtvrtou letní posilou pro Duklu Praha. Třiadvacetiletý fotbalista přichází z italského Palerma.

Doda začínal svoji fotbalovou kariéru v Rivarolese, poblíž místa, kde vyrůstal. Následně se ve velmi útlém věku přesunul do Sampdorie Janov, v přímořském městě nastupoval od svých jedenácti let.

„Ačkoliv jsem Albánec, vyrůstal jsem v Itálii poblíž Rivarolese, kde jsem začal svoji fotbalovou kariéru. Do osmnácti let jsem poté hrával za Sampdorii Janov v mládežnických kategoriích."

Další krok ve své kariéře udělal rodák z Mirdite přestupem do Palerma FC. Tento klub se v době jeho příchodu nacházel ve čtvrté italské lize.

V Palermu jsem odehrál pět let, během kterých jsem nabral mnoho zkušeností. Klub se během této doby také posunul ze čtvrté italské ligy do Serie B."

Ačkoliv je Dodova obvyklá pozice na pravé straně obrany, v Dukle odehrál přípravné zápasy převážně na opačné straně hřiště.

„Hraní na levé straně pro mě není problém. Jsem tady od toho, abych pomáhal týmu, musím na sobě pracovat, ale věřím, že se budu stále posouvat dál."

Albánský rodák se s českým prostředím a herním stylem stále sžívá. Po jazykové stránce mu však pomáhá také Michal Svoboda, který v Itálii působil.

„Mišo nedávno přijel a velmi mi pomáhá, navíc můžeme komunikovat v italštině. Český styl fotbalu je velmi intenzivní a fyzický, v Itálii to bylo více o taktice."

Třiadvacetiletý mládežnický reprezentant z Albánie podepsal roční smlouvu s možností následné opce.

„Teď jsem na Dukle a jsem připravený tomu obětovat všechno! Dukla má velmi bohatou a úspěšnou historii a když vběhneme na hřiště, musíme se pro klub obětovat."

Benvenuto, Masimiliano!

 

Fotogalerie


Partneři klubu