Lukáš Matějka přestupuje do Dukly

10. 7. 2024 | Klub

Lukáš Matějka přestupuje do Dukly

Lukáš Matějka se před novou sezonou definitivně stěhuje na Julisku. Dukla Praha se s Viktorií Plzeň dohodla na přestupu šestadvacetiletého útočníka.

„Přestup mě velmi těší. Jsem rád, že po té minulé sezóně, kdy jsme si postup vybojovali, tady budu moct pokračovat také letos. Myslím si, že pro nás všechny, kteří jsme u toho byli, budou zápasy v nejvyšší lize o to sladší.”

Fotbalista s dvaadvacítkou na zádech přišel do Prahy v ligovém ročníku 2022/2023. Během svého prvního roku vsítil čtrnáct branek. Také v uplynulé postupové sezóně plnil důležitou střeleckou roli, svými deseti přesnými zásahy pomohl Dukle Praha do nejvyšší ligy.

Mým úkolem je dávat především góly, dvakrát za sebou jsem byl nejlepším klubovým střelcem, minimálně stejný úspěch bych rád přidal také v blížící se sezóně.“

Matějka na Julisce hostoval poslední dvě sezóny. Nyní se jeho hostování proměnilo na trvalý přestup, s Duklou podepsal smlouvu do roku 2026 a zvlášť pro něj tak bude úvodní kolo Chance Ligy proti Viktorii Plzeň speciální.

„Těším se na první kolo proti Plzni. Bude to pro mě v mnohém jiný zápas než všechny ostatní. Zažil jsem tam spoustu let, mám odtamtud hodně vzpomínek. Nejspíše se pro mě jedná o nejspeciálnější zápas celé sezóny.


Lukáši, ať Ti to u nás i nadále střílí!

 

Fotogalerie


Partneři klubu