Novou posilou Dukly je Michal Svoboda

9. 7. 2024 | Klub

Novou posilou Dukly je Michal Svoboda

Devatenáctiletý obránce Michal Svoboda posiluje před novou sezonou Duklu Praha. Mladý slovenský fotbalista přichází na roční hostování s možností následné opce.

Rodák z Bratislavy byl kmenovým hráčem italského SPAL, kam se dostal v šestnácti letech ze Slovanu Bratislava. V mládežnických kategoriích týmu z Ferrary odehrál dvě sezony, v ligovém ročníku 2023/2024 pak hostoval v Bologni.

„V době mého odchodu do zahraničí jsem byl velmi mladý. Šel jsem do velké země, která celá žije fotbalem. Myslím, že jsem to zvládnul dobře. Když si to zpětně uvědomím, na svůj mladý věk jsem toho hodně zkusil a jsem za svoje působení vděčný.“

Nyní se kapitán slovenské reprezentace do devatenácti let připojí ke svěřencům Petra Rady, s cílem vyztužit zadní řady dukelské obrany. Na soustředění v Písku se připojí v nejbližší době.

„Nadcházející sezóna je pro mě výzva. Těším se na zápasy, je to zásadní posun v mé kariéře. Z italské mládežnické ligy zabojuji o místo v sestavě v nejvyšší české lize a jsem připravený tomu dát všechno.“


Ať se Ti u nás daří, Michale!

 

Fotogalerie


Partneři klubu