Spolupráce s BSC Praha

Jako první si vyzkoušeli společný trénink „po tmě“ hráči kategorie dnešní U10, následoval společný nástup při pražském derby FK Dukla Praha – Bohemians Praha 1905 a poločasový nácvik pokutových kopů v rámci zmíněného derby.

Blind Sport Club Praha dlouhodobě pracuje se sportovci a podporuje absolventy a studenty vysokých, středních a základních škol v Praze a Středočeském kraji. Více o organizaci se dočtete na jejich webových stránkách bscprague.eu.

Jaký byl první kontakt mezi Duklou a BSC Praha vzpomíná předseda organizace pan Mgr. Zdeněk Barlok. Vzpomínám si, že se mi ozval asi před půlrokem pan Popovič, který trénuje malé kluky do 9 let s tím, že si nás našli na webu a že jim tenhle projekt přijde zajímavý. V červnu jsme přišli na Duklu udělat klukům ukázku a ti si zahráli s námi, byli naprosto skvělí a vůbec se nebáli si vzít klapky a zkusit si fotbal jako my. Když jsme se dozvěděli nedávno o možnosti prezentace v rámci malého derby přímo na Dukle a skutečnosti, že tam bude i televize, nikdo z nás neváhal ani minutu a šli jsme do toho.“ říká Zdeněk Barlok, který vede BSC Praha od svého založení v roce 2011. Sám nevidí a také hraje.

Organizace je činná i na mezinárodní úrovni. „Povedlo se nám spolu s Budapeští a Wroclawí založit tzv. středoevropskou ligu ve fotbalu pro nevidomé. První ročník jsme nedávno vyhráli a to pro nás znamená snad nejvíc v dosavadní historii klubu," prozrazuje a připomíná, že BSC Praha si za pomoci sponzorů a partnerů sama pořádá i pohár středoevroských měst. 


Trénink futsalistů BSC Praha

čtvrtek 14. 6. 2018 | Redakce

logo V rámci charitativního projektu Dukla přihrává se v úterý 12. června 2018 na Julisce uskutečnila již druhá ukázka tréninku nevidomých futsalistů z klubu BSC Praha. Cílem této aktivity je ukázat nejen hráčům, ale i rodičům a všem příznivcům fotbalu, že i lidé s handicapem dokážou s úsilím sportovat a být aktivní.


BSC Praha v boji o Pohár středoevropských měst pro nevidomé

středa 28. 9. 2016 | Redakce

logo O víkendu 1. a 2. října 2016 se uskuteční Pohár středoevropských měst ve fotbale pro nevidomé. Letos je pořadatelem organizace BSC Praha, jejíž zástupce jsme mohli potkat při utkání s Bohemians Praha 1905. Pohár se koná v Praze-Březiněvsi a všichni jste srdečně zváni.


Dukla přihrává... Nový zastřešující projekt fotbalového klubu Dukla Praha

úterý 20. 9. 2016 | Redakce

logo Existuje snad hezčí pocit ve sportu, než když dáte gól? A co teprve, když na ten gól můžete někomu přihrát a vidět radostný výraz ve spoluhráčově tváři? Přesně takový pocit chceme v Dukle zažívat co nejčastěji.




Fotogalerie


Partneři klubu