Dukla postupuje do první ligy

před 3 dny | David Zlomek a Martin Bartošek

Dukla postupuje do první ligy

Před zápasem s Prostějovem byly pro Duklu karty rozdány jasně. Výhra se rovná přímému postupu do FORTUNA:LIGY. Soupeřem byl ale Prostějov, který se snaží v boji o sestup o každý bod. Taky to tak vypadalo, soupeř se dvakrát dostal do vedení, nicméně v závěru utkání udeřil Tomáš Vondrášek a Muris Mešanović, a tak na Julisce mohla vypuknout euforie.



28. kolo, neděle 12. 5. 2024, 17:00, Juliska | Zápas ON-LINE
FK Dukla Praha FK Dukla Praha
3:2
(1:1)
1.SK Prostějov1.SK Prostějov

FK Dukla Praha: Rada – Vondrášek, Peterka (C), D. Hašek, Ullman (59. Zeronik) – Kozma – J. Hora (86. J. Jeřábek), Douděra (75. Moulis), Holiš, Kozel (59. Mešanović) – Matějka (86. Barac)
1.SK Prostějov: Mucha – R. Látal, Štěrba, Bednár, Harušťák – Habusta – Bartolomeu, Koudelka (C) (65. Matocha), Šimek (65. Slaměna), J. Matoušek II (65. P. Jaroň) – Malec (77. Jamiu)

Branky: 45+3. J. Hora (pen.), 68. Vondrášek, 78. Mešanović – 4. Šimek, 49. Harušťák

ŽK: 82. Kozma (DUK), 89. J. Jeřábek (DUK), 90+4. Zeronik (DUK), 90+4. Mešanović (DUK), 90+5. Rada (DUK) – 14. Šimek (PRO), 90+3. Matocha (PRO)

Rozhodčí: Radina – Matoušek, Zoufalý

Počet diváků: 1607
Střely na bránu: 5:3 Střely mimo: 11:7 Rohy: 7:3
Diváci: 1607

Komentář

Úvodní momenty a minuty zápasu patřily hostům. Počáteční náznaky byly přetaveny v rychlý gól, hned ve čtvrté minutě se totiž prosadil prostějovský Samuel Šimek, který na vzdálenější tyči využil přetaženého centru a otevřel skóre utkání.

A hosté pokračovali v nebezpečných výpadech i nadále, v úvodních minutách měli skutečně výrazně více ze hry, a to hlavně díky svému napadání a následných ostrých kontrů.

Dukla se ale postupně dostala do hry a díky Davidu Kozlovi dokonce po rohu srovnala, branka ale nebyla uznána kvůli ofsajdu. Postupně se Pražané dostávali více a více do hry, kombinací se otevíraly prostory a tlak byl umocněn několika rohy, avšak ty zůstaly bez využití.

Po půlhodině hry mohlo být srovnáno, a to hned několikrát. Ve velkých šancích v rozmezí několika minut selhal Tomáš Vondrášek, Roman Holiš i Kozel. Domácí fanoušci se ale přeci jen dočkali.

Na samém konci první poloviny totiž nařídil rozhodčí Marek Radina pokutový kop po faulu na kraji vápna. Situace se zhostil Jakub Hora, který (jinak výbornému) gólmanovi Filipu Muchovi nedal šanci.

Jak začal první poločas, tak začal i druhý. Hned po čtyřech minutách se totiž prosadili hosté, a to zásluhou Jaroslava Harušťáka.

To bylo ale na dlouhou dobu od hostů vše. Iniciativu totiž opět přebrala Dukla, nicméně dlouho to nestačilo. Zablokované střely, rohy i občasné nepřesnosti, to všechno mařilo naděje domácích.

Postupem času to vypadalo, že se hosté úplně vzdali snahy na tři body, což se ale se zlou potázalo. Tomáš Vondrášek v 68. minutě odčinil neproměněné šance a dokázal srovnat.

Pověstné momentum se opět potvrdilo, jelikož od té doby byla na trávníku jenom Dukla. Obří šanci měl Daniel Kozma, prosadit se mohl o pár sekund později také Holiš.

Euforie mohla naplno vybouchnout až v 78. minutě, jelikož vývoj skóre obrátil střídající Muris Mešanović, který prokázal vynikající orientaci ve vápně a se zakončením neměl problém.

Po gólu sice Dukla stále chtěla kontrolovat tempo hry, nicméně přirozeně se s blížícím se koncem spíše zatáhla. Málem se to vymstilo, nicméně Patrik Slaměna nemířil přesně.

Po pěti minutách nastavení pak bylo jasno – výhra a konstatování faktu, že Dukla je opět ligová!

 


Fotogalerie


Partneři klubu